• 10.000+  producten bestemd voor de vakman!
  • Advies nodig? Bel ons op  0515 - 415 149
  • Professional? Maak een account aan!

Lavameel 20kg

Optimaliseer uw bodem met de Lavameel zak van 20kg. Lavameel is een natuurlijke bodemverbeteraar die rijk is aan mineralen en sporenelementen. Het helpt bij het verbeteren van de bodemstructuur en het stimuleren van de groei van gezonde planten.

Op voorraad
€ 23,95 € 19,79

Lavameel 20 kg
Een zeer goede grondverbeteraar!


Lavameel is een 100% vulkanisch oergesteentemeel, rijk aan mineralen. Lavameel verbetert de structuur en vruchtbaarheid van de grond, door de vorming van klei-humus-complexen en zorgt zo voor de humusopbouw in de bodem. In de loop der jaren wordt de grond lichter om te bewerken. Het vermogen van de grond om voeding en water vast te houden stijgt hiermee. Dus een vermindering van nitraatverlies in de bodem.
Met lavameel bemeste planten zien er veel beter uit.
Lavameel is rijk aan silicium. Dit werkt geleidend, waardoor de plant hogere energiestromen krijgt en er een betere fotosynthese zal plaats vinden. Dit verhoogt de weerstand van het gewas tegen droogte, ziekten en plagen. Dus gezondere planten. 
Gras bemest met lava is gezonder voor koeien en paarden. De grasmat wordt dichter van structuur en krachtiger. Onkruid krijgt hierdoor minder kans om te groeien en is daardoor beter bestand tegen ziektes. Ook de groei van mos vermindert hierdoor.
Lavameel wordt ook toegepast in de aardappel-, fruit- en wijnteelt toegepast tegen meeldauw of andere zwamziekten. Maar ook tegen bladluizen (bestuiven via poederverstuivers). Het poeder heeft een verstikkende werking. Ook slakken vluchten voor lavameel.
Tegen buxusschimmel, tegen heermoes.

Verpakkingseenheid: 20 kg
Vorm: poeder
Lavameel wel droog bewaren.

  • Alle mineralen en sporenelementen zijn aanwezig in de goed verhouding
  • Veel gunstige bacteriën en schimmels in het bodemleven
  • Minder vatbaar voor insecten

Gebruik:
Vollegrondsteelten: 1 - 2 ton per ha en jaar, oppervlakkig inwerken of gemengd met compost aanbrengen
Substraatteelt: 5 - 20 kg per m³ (af te stemmen op hoeveelheid kalk en gewenste pH)
Compost: 10 - 20 kg per m³
Aanplant: stuiven in het plantgat en op de wortelkluit (2 - 20 kg afhankelijk van boommaat)
mengen met de plantaarde / compost (10 - 20 kg per m³)

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan