Stockosorb 500 Powder worteldip  • Besteleenheid:
  • Artikelnummer:1223263

Stockosorb 500 Powder worteldip
Niets is gevoeliger dan aan de oppervlakte liggende haarwortels - binnen enkele minuten drogen ze onder invloed van zon en wind uit. Dan treedt er door de droogte veroorzaakte schade op aan de gewassen. Slechte uitgroeiresultaten en hoge uitval zijn het gevolg.

Stockosorb Wortelbeschermingsgel:

  • Beschermt aan de oppervlakte liggende wortels van gewassen tijdens transport en opslag permanent tegen uitdroging.
  • Zorgt op grond van een geoptimaliseerde watervoorziening voor intensieve vorming van nieuwe wortels na het planten.
  • Verbetert de uitgroeipercentages bij nieuwe aanplant van gewassen.

Stockosorb Wortelbeschermingsgel is een fijn poeder dat kan uitzetten. De waterabsorberende gel-deeltjes omgeven het complete wortelstelsel en leveren voldoende vocht aan de plant om uitdroging te voorkomen. Tevens is na het planten de optimale watervoorziening gewaarborgd. De snelle en gegarandeerde vorming van een nieuwe aanplant door uitval van planten worden gerduceerd.

Toepassing :
- Onderdompelingsmethode: (kleine struiken)
50 - 100 gram (afhankelijk van de hardheid van het water) in 10L water al roerend mengen. Het mengsel 30 minuten laten wellen. Wortels van de struik in de oplossing onderdompelen, de gel-deeltjes hechten zich aan de haarwortels.

- Bestrooien van de wortels: (grote struiken)
De wortels van de naast elkaar liggende of opgestapelde bundels struiken grondig nat maken. De wortels met Wortelbeschermingsgel bestrooien. Een paar minuten laten wellen. Dan nogmaals met een fijne sproeier bevochtigen.

Zuinig in gebruik door geringe doseringen.
100L mengsel of 1kg wortelbeschermingsgel zijn voldoende voor ca. 2000 planten, 1x verplant of ca. 800 sierstruiken/heesters, 2x verplant.

Verpakkingseenheid: 25 kg