MycorTree Injectable Universeel  • Besteleenheid:
  • Artikelnummer:1548120

Injecteerbare mycorrhiza sporen voor verbeterde aanslag en doorgroei na (ver)planten van bomen en heesters.

Injectable is speciaal ontwikkeld om bestaande bomen door middel van bodeminjectie te voorzien van de noodzakelijke wortelschimmels en bodembacterin. Het product is ook bijzonder geschikt voor het inspoelen van kluiten van verplante bomen en heesters.
Het bevat levende sporen van mycorrhiza schimmels, gecombineerd met bodembacterin om bestaande bomen en heesters te koloniseren en om aanplant of verplant van kluitbomen en -heesters direct een goede doorstart te geven. Daarnaast bevat Injectable Universeel ook stikstofbindende en fosfaatoplossende bodembacterin en groeibevorderende wortelbacterin. De overige toevoegingen bestaan onder andere uit: humuszuur, zeewierextract, Yucca extract, micronutrinten en myconate, dat de kolonisatie van plantenwortels door mycorrhiza bevordert. Een aantal van de ingredinten draagt niet direct bij aan de wortelgroei, maar is noodzakelijk om de levende bacterin en schimmelsporen in goede conditie te houden. De samenhang van de verschillende ingredinten maakt Injectable tot een uniek en zeer werkzaam product.
Injectable is er in twee varianten:

Injectable Universeel: bevat sporen van verschillende soorten endo-mycorrhizae en ecto-mycorrhiza sporen (Pisolithus tinctorius) voor toepassing bij de meeste bomen en heesters, met uitzondering van Rhodondendron en Laurus, die bepaalde ericode mycorrhizae vereisen.

MycorTree Injectable Pt.: bevat sporen van Pisolithus tinctorius en Scleroderma en is geschikt voor de meeste naaldbomen en een aantal loofboomsoorten:
Abies, Acacia, Allocasuarina (Cassuarina), Alnus, Betula, Carpinus, Castanea, Cedrus, Cistus, Corylus, Fagus, Helianthemum, Larix, Nothofagus, Picea, Pinus, Polygonum, Populus, Pseudolarix, Pseudotsuga, Ostrya, Ostryopsis, Quercus, Salix, Tilia en Tsuga.
Alle andere boomsoorten vormen endo-mycorrhiza. Hiervoor dient u MycorTree Injectable Universeel toe te passen.