Mycor Vertimulch  • Besteleenheid:
  • Artikelnummer:1548125
Wordt toegepast als verticale bodemverbetering bij bestaande bomen en heesters. Bodemverbetering voor bomen en heesters
Bevat levende sporen van nuttige mycorrhiza schimmels, bodembacterin, Terra-Sorb waterabsorberende gel en biologische groeistimulatoren om de ontwikkeling van bestaande bomen en heesters te bevorderen.

Het product bevat sterke stammen van endo- en ecto- mycorrhiza schimmels, die de wortels van (verplante) bomen en struiken koloniseren en versterken onder uiteenlopende groeiomstandigheden. De levende sporen zijn vermengd met Terra-Sorb waterabsorberende gel om droogtestress te voorkomen. Daarnaast bevat Vertimulch humuszuren, bodembacterin, Yucca- en zeewierextracten om een snelle groei van nieuwe wortels te bevorderen.
Mycorrhiza schimmels spelen een essentile rol bij alle plantengroei onder natuurlijke omstandigheden.
Ze zorgen voor de levende verbinding tussen het opnamewortelsysteem en de bodemecologie. Uitgebreid veldonderzoek heeft aangetoond dat de aanwezigheid van nuttige mycorrhiza schimmels de overleving, het groeipercentage en de weerstand tegen ziekten bij bomen en heesters enorm doet toenemen vergeleken bij exemplaren zonder of met weinig mycorrhizae. Dit geldt in het bijzonder voor bomen en heesters die groeien in een stressvolle omgeving zoals in steden, op arme gronden en onder andere slechte groeiplaatsomstandigheden. Met Vertimulch wordt snel en eenvoudig een goed doorwortelbare ruimte gemaakt.

Produktvoordelen:
  • Snelle verbetering van wortelgroei na bodemverdichting.
  • Eenvoudig toe te passen
  • Voordelig in gebruik
Verenigbaarheid
Plantensoorten: MycorTree Vertimulch is effectief voor alle soorten bomen en heesters met uitzondering van Rhodondendrons, Azalea s en Laurierachtigen die ericode mycorrhiza vereisen.