TopBuxus Anti Rups (5x3g) 15g - voorheen XenTari  • Besteleenheid:
  • Artikelnummer:1100110

TopBuxus Anti Rups is een biologische insecticide op basis van de Bacillus thuringiensis subsp. Kurstaki,

Dosering:
1 zakje (3 gram) TopBuxus Anti Rups oplossen in 4 Liter water, de verkregen oplossing is voldoende voor de behandeling van 40m² Buxus.

Besproei de planten volledig met het mengsel zodra rupsen of -vraat wordt waargenomen. Bij een grote plaag of veel regenval de behandeling herhalen. Behandeling bij voorkeur alleen bij een buitentemperatuur van boven de 15 graden Celsius. Binnen enkele uren na behandeling stopt de vraat van de rupsen. Na 3-5 dagen sterven ze en vallen ze van de plant.

De rupsen eten van de blaadjes die met TopBuxus Anti Rups behandeld zijn. Via enzymatische afbraak in de maag van de rups worden de eiwitkristallen van de Bacillus Thuringiensis afgebroken tot toxinen. Deze toxinen binden zich aan receptoren op de darmwand en doorboren deze ook. De rups wordt volledig aangetast en sterft uiteindelijk. Hoewel het enkele dagen kan duren voor de rups sterft is TopBuxus Anti Rups zeer efficient en effectief. 1 à 2 uur na de opname van TopBuxus Anti Rups door de rups stopt de rupsenvraat en dus de schade aan de buxus. Let op: de rupsen sterven pas nadat zij van het behandelde blad gegeten hebben. Soms beginnen de rupsen niet direct te eten, deze zullen dus niet direct sterven maar richten ook nog geen schade aan.

TopBuxus Anti Rups is een biologisch middel dat niet schadelijk is voor mens en milieu. Ook de natuurlijke vijanden van de rups zoals sluipwespen, vliegen, bijen en mijten worden niet door het middel aangetast.

Toepassen bij een temperatuur vanaf 15° C In de regel wordt tussen 1 en 2 weken later een tweede behandeling uitgevoerd om de rupsenplaag definitief te stoppen. Kan in combinatie met TopBuxus Health-Mix gemengd worden om in 1 behandeling zowel de Buxusrups als de Buxusschimmel aan te pakken.

Ga steeds voorzichtig om met bestrijdingsmiddelen, Voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing en productinformatie lezen!

Stopt en voorkomt rupsenvraat in Buxus

  • Biologische bestrijding van de Buxusrups en Buxusmot
  • Professionele dosering: 1 zakje van 3 gram oplossen in 4 liter water, dit is voldoende voor 40m² Buxus
  • Bij waarneming van rupsen direct al uw Buxus behandelen
  • Kan gemengd worden met Topbuxus Health-Mix
  • Zo kunt u eenvoudig en efficiënt in 1 moeite zowel de Buxusrups als de Buxusschimmel aanpakken
  • Topbuxus Anti Rups is 100% veilig voor mensen en andere dieren, zoals bijen en (jonge) vogels die de behandelde rupsen opeten.
  • Wij garanderen dat Topbuxus Anti Rups exact even goed werkt als Topbuxus XenTari, zowel preventief als curatief!