Zeewiermeel Laminaria Ascophyllym Nodosum OSMO  • Besteleenheid:
  • Artikelnummer:1121671
Een organisch bodemverbeterend middel van gedroogde organische zeewieren.
Zeewier van het type Ascophyllum nodosum wordt op volle zee geoogst.  Er wordt geen op het strand aangespoeld zeewier gebruikt, omwille van de onzuiverheden.  Het geoogste zeewier wordt gewassen, gedroogd en vermalen tot een grof poeder, dat een groene tot lichtbruine kleur kan hebben.  OSMO Zeewiermeel bestaat enkel uit Ascophyllum (bruine algen), geoogst in Noorwegen en vrij van onzuiverheden.  
Zeewiermeel is rijk aan sporenelementen en aan plantversterkende stoffen.  Deze komen van nature voor in de algen en bevorderen de weerstand van de planten.  Daardoor zijn de gewassen minder vatbaar voor ziekten en plagen.

Toepassing: Oppervlakkig strooien en eventueel onderharken.
Dosis: Gedurende het groeiseizoen: 5kg per are(100 m2)voor alle teelten.Jaarlijks herhalen om een blijvend resultaat te behouden.

Bevat oligo- en sporenelementen in wisselende concentraties (natuurlijk product).  Rijk aan plantversterkende stoffen, betanen en plantgroeiregulatoren (auxinen, cytokininen, gibberellinen).
Bruikbaar als voedingssupplement voor dieren (paarden, schapen, ...).  Zeewiermeel bevat vele vitaminen (dagelijkse dosis beperken tot 50g per dag voor volwassen paard, omwille van het gehalte aan iodium).